Bjerknessenteret: Fra arkiv til fleksibelt CMS

full-width bg-brown center narrow-body

Fra arkiv til brukervennlig nyhetsflyt

Bjerknessenteret for klimaforskning i Bergen (Universitetet i Bergen), trengte sårt et nytt publiseringssystem og hadde allerede i forkant av anbudsprosessen valgt plattformen Drupal og utarbeidet design. Frontkom fikk anledning til å utforme, implementere og etablere den nye plattformen i 2015, i tillegg til drift av løsningen.

Newsfront - løsningen for nyhetspublisering

Nettstedet trengte å tilpasses mobile plattformer og gjøres vesentlig mer brukervennlig for besøkere samt forbedret workflow for webredaktører og andre ansatte som løpende publiserer diverse artikler, rapporter og publikasjoner med høy frekvens.

Vi løste det ved å bruke vår egenutviklede plattform NewsFront som i grunn er basert på nettopp Drupal og spesielt utviklet for nyhetssiter, med et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt. NewsFront gjør det smidig å publisere nyheter på en effektiv og dynamisk måte.

En rekke nettsteder bruker i dag NewsFront, blant annet nye Norsk Golf, Computerworld.no, Porten.no, med mer. Disse benytter alle custom designløsninger.

bjerknes-case-study1

Restrukturere innhold

Da alle artikler, bilder, informasjon om forskere, prosjekter, publikasjoner og annet som allerede var publisert skulle overføres til den nye løsningen, stilte det store krav til en ny effektiv struktur som sikret høy brukervennlighet slik at brukerne raskt kunne finne frem på nettstedet.

Gjennom grundig forarbeid, brukerundersøkelser og workshops med tett samarbeid la vi en plan for en struktur og navigasjon som i dag er en radikal forbedring sammenlignet med det gamle nettstedet. 

bjerknes-browserac5f.png

Omfattende eller enkelt, avansert eller ukomplisert? Med våre metoder kan vi hjelpe deg å skape et nettsted som passer dine behov.

Anders2x78d2.jpg

Anders Larsson, Kundesjef Frontkom

Et mer effektivt nettsted

Med avanserte integrasjoner og nyttige funksjoner kobles til UiB sitt system for sentral brukeradministrasjon SEBRA, publikasjonsarkivet CRISTIN og FEIDE for oppdatering av kontaktinformasjon. 

Resultatet er at Bjerknessenteret har fått en etterlengtet responsivt og effektivt nettsted som all ansatte enkelt kan benytte.

bjerknes-case-study2